Surrogatmödraskap i USA

Surrogatprogram i USA


Bli föräldrar genom en surrogatprocess i USA

USA


Surrogatprogram i USA är möjligt för alla som vill bilda familj genom surrogatmödraskap. Gifta, ogifta, hetrosexuella, samkönade och signlar. I USA regleras surrogatmödraskap på delstatsnivå där idag ett tiotal delstater tillåter surrogatarrangemang. Dessutom finns ytterligare ett tiotal delstater som räknas som surrogatvänliga men där lagstiftningen inte fullt ut är anpassad för surrogat.

För att skynda på den legala processen kan man i många delstater få en så kallad "Pre-birth order"och då snabbare få komma hem till Norden. Dock bör man räkna med att processen att resa hem tar allt från en till tre månader.

 

Alla barn som föds i USA får automatiskt ett amerikanskt pass.  IVF-klinikerna vi samarbetar med i USA har dokumenterat hög kvalitet och har höga successe rate. Nackdelen med USA är att det är många parter inblandade (jurister, klinker, agenturer, försäkringsbolag) samt att resorna från Norden till USA är dyra vilket gör att prislappen blir mycket högre än i andra länder.

Äggdonatorer och surrogatmödrar går alla igenom medicinska undersökningar för att bli godkända. Surrogatmödrarna (”SM”) får stöd inför, under och efter processen. Kriterier för att bli godkända att starta ett surrogatprogram växlar från klinik till klinik. Men alla ska ha godkända medicinska tester.


De nedan är exempel, det kan tillkomma kostnader, men alla är transpanta med prislistor och vad som ingår ochinte ingår. Boka gratis konsultation så beskriver vi era olika möjliga alterantiv. Men även hjälper till att ni inte jämför äpplen med päron.

 

Priserna i USA är från $105 000 till $125 000 till att börja med. Därtill kan kostnader tillkomma som sjukhusvistelse, försäkringar och jurist. USA är det land som är svårast att budgetera för en process. detta beror på att priserna beror på vilken av alla 400 agenturer ni går via. Vilka IVF-kliniker de samarbetar med. Men även vilken ersättning som just er surrogat vill ha. Därtill är det stor variation på försäkringskostnaden. Priset beror också på era specifika önskemål och förutsättningar. Tex ersättning till surrogatmodern är ca $25 000-$50 000. En process i USA brukar landa mellan 1,2-1,8 msek.


Kontakta oss så berättar vi mera hur vi kan hjälpa er att bilda familj genom en surrogatprocess i USA.


01 Surrogatmoder


Alla surrogatmödrar ska ha minst ett eget barn. De går igenom såväl psykologiska som mediciska tester innan de blir godkända för en process. Matchning med surrogatmoder sker vanligtvis genom att ni Skypar och ska välja varandra. 


Under hela graviditeten ges surrogatmoder psykologisk och medicinskt stöd. Hennes välmående är klinikens prioritet. Löpande genomförs konsultationer med läkare, ultraljud och klassiska tester som KUB mm. Vissa har egna försäkringar som kan täcka vissa medicinska komplicationer. Men vanligtvis måste ni teckna extra för processen.


02 Äggdonator


Är ni behov av surrogatmoder och äggdonator ges ni tillgång till en äggdonatordatabas där ni själva söker och hittar en äggdonator som passar just er. Alla äggdonatorer går igenom medicinska tester och ni får se profiler och bilder.


Är ni i behov av spermiedonator eller dubbeldonation (ägg och spermie) är detta möjligt i vissa delstater i USA.


03 Processen

 

Beror på vilken delstat barnet föds i.

Barnet erhåller amerikanskt pass och kan resa snabbt hem till Sverige.

Vår juridiska expert hjälper er genom alla steg. Väl hemma i Sverige fortsätter processen. Läs mer här om processen och här om vår legala support.

 


USA
PROGRAM MED EGNA ÄGG

Från 105 000 USD

Surrogatprogram för de som vill genomföra en process med egna ägg. Ni betalar för de kostnader som uppkommer under processens gång. I priset ingår ej försäkringar, då de varierar från delstat till delstat och vad surrrogatmodern har för försäkring.


 • Matchning med IVF-klinik
 • Matchning med lokal jurist
 • Matchning med surrogatmoder
 • 1 IVF/ICSI
 • 1 embryo transfers


USA 
PROGRAM MED ÄGGDONATOR

Från 125 000 USD  

Surrogatprogram för de som vill genomföra en process med äggdonator. Ni betalar för de kostnader som uppkommer under processens gång. I priset ingår ej försäkringar, då de varierar från delstat till delstat och vad surrrogatmodern har för försäkring.


 • Matchning med IVF-klinik
 • Matchning med lokal jurist
 • Matchning med surrogatmoder 
 • 1 IVF/ICSI
 • 1 embryo transfers
 • Tillgång till äggdonatordatabas
LEGAL SUPPORTPris vid förfrågan

Vi hjälper er genom hela legala processen. För mer info kontakta oss.


Våra länder


Vi har samarbeten främst i Ukraina, Georgien, Mexico, Colombia och USA. Men kan även erbjuda möjlighet i Tjeckien och Kanada vid förfrågan. Vår mission är att hjälpa fler att få uppleva det fantastiska att bli föräldrar genom surrogatmödraskap. Vi kan hjälpa hetrosexuella gifta och ogifta par. Samkönade killpar och ensamstående män.