Surrogatmödraskap i USA

Surrogatmödraskap i USA

Surrogatprocess i  USA  är möjligt för samkönade killpar, heterosexuella par  och ensamstående blivande pappor. Surrogatmödraskap är reglerat i lag i vissa delstater.


SURROGATMÖDRASKAP FÖR ALLA

I USA

Surrogatprogram i USA är möjligt för alla som vill bilda familj genom surrogatmödraskap. Gifta, ogifta, hetrosexuella, samkönade och signlar.I USA regleras surrogatmödraskap på delstatsnivå där idag ett tiotal delstater tillåter surrogatarrangemang. Dessutom finns ytterligare ett tiotal delstater som räknas som surrogatvänliga men där lagstiftningen inte fullt ut är anpassad för surrogat.

För att skynda på den legala processen kan man i många delstater få en så kallad "Pre-birth order"och då snabbare få komma hem till Norden. 

Dock bör man räkna med att processen att resa hem tar allt från en till tre månader.

Alla barn som föds i USA får automatiskt ett amerikanskt pass. IVF-klinikerna vi samarbetar med i USA har dokumenterat hög kvalitet och har höga successe rate. Nackdelen med USA är att det är många parter inblandade (jurister, klinker, agenturer, försäkringsbolag) samt att resorna från Norden till USA är dyra vilket gör att prislappen blir mycket högre än i andra länder.


Äggdonatorer och surrogatmödrar går alla igenom medicinska undersökningar för att bli godkända. Surrogatmödrarna (”SM”) får stöd inför, under och efter processen. Kriterier för att bli godkända att starta ett surrogatprogram växlar från klinik till klinik. Men alla ska ha godkända medicinska tester.

USA

Program och priser


Vi samarbetar med klinik i San Diego, som har hög success rate och kan erbjuda stor variation av äggdonatorer.  

Priser i USA


Priserna i USA är från $105 000 till $125 000 till att börja med. Därtill kan kostnader tillkomma som sjukhusvistelse, försäkringar och jurist. USA är det land som är svårast att budgetera för en process. detta beror på att priserna beror på vilken av alla 400 agenturer ni går via. Vilka IVF-kliniker de samarbetar med. Men även vilken ersättning som just er surrogat vill ha. Därtill är det stor variation på försäkringskostnaden. Priset beror också på era specifika önskemål och förutsättningar. Tex ersättning till surrogatmodern är ca $25 000-$50 000. En process i USA brukar landa mellan 1,8-2,2 msek.


fr. $ 125.000 

Legala processen i USA

Beror på vilken delstat barnet föds i.

Barnet erhåller amerikanskt pass och kan resa snabbt hem till Sverige.

Vår juridiska expert hjälper er genom alla steg. Väl hemma i Sverige fortsätter processen.