Surrogatmödraskap med äggdonation

Surrogatmödraskap med äggdonation


FÖRUTSÄTTNINGARNA

Om ni inte vet om ni kan använda egna ägg, måste ni göra vissa tester innan. Läs då mer här. För er som vet att ni behöver hjälp av en äggdonator, kan ni göra första resan när det passar er. Detta då spermien fryses ner och sedan används när äggdonatorn gjort sitt äggplock. 

 

ÄGGDONATORMATCHNING

Vissa kliniker ger er ej tillgång till en databas. Utan ni får fylla i formulär kring egenskaper, ögonfärg, hårfärg, utbildning etc för att föreslå äggdonatorer som kan passa er. Om ni är ett hetrosexuellt par kan kvinnan, den tilltänka mamman skicka in bilder på sig för för att hjälpa kliniken att matchar med en äggdonator.

 

ÄGGDONATORDATABASER

Vissa kliniker erbjuder er att efter ni skrivit avtal få logga in i deras äggdonatordatabas och välja donator. Vissa kliniker erbjuder även denna möjlighet innan ni bestämt er för vilken klinik ni vill ta hjälp av för en surrogatprocess. När ni sedan ska välja äggdonator, försök hitta flera ni gillar, detta då databaserna ofta uppdateras och snabbt blir donaterna bokade.

 

När ni sedan valt äggdonator, så gör kliniken tester på henne för att veta när hon ska påbörja stimuleringen och kunna sätta preliminärt datum föräggplock.

 

 Kontakta oss så berättar vi mer.

Alla äggdonatorer genomgår screening.


Alla äggdonatorer går igenom medicinskt och psykologisk screening för att bli godkända för att donera ägg. Vilket innebär medicinska tester för att veta äggreserven och kvalitet på äggen. Men även att de mentalt är redo för att donera och förstår vad det innebär. Alla äggdonatorer är anonyma.   

De blivande föräldrarna får utförlig information om äggdonator,  inklusive fotografier.