Välja surrogatprogram

Välj land och klinikVÄLJA LAND OCH KLINIKVad är skillnaden att skriva avtal direkt med en klinik eller agentur? Vad är skillnaden på att göra processen i de olika länderna? Vilket land kan vi som ogifta göra processen i eller samkönade par? eller som ensamstående? Om jag har embryo utomlands, kan jag skicka dessa? Var är processen att komma hem enklast? Frågorna är många och vi försöker att reda ut svaren åt dig.


Vi erbjuder en första kostnadsfri konsultation till barnlösa nordiska medborgare som söker möjlighet att bilda familj via surrogatprocess utomlands. Detta som ett första steg för att hjälpa er att förstå era alternativ inkluderat förstå kostnader, risker och vilka möjligheter som finns i olika länder med olika kliniker/agenturer. Detta då länder har olika lagar och regler.


Vi erbjuder denna konsultation gratis för par som enda vägen att bilda familj är via en surrogatprocess utomlands. Vi gör detta kostnadsfritt för att vi själva bildat familj med hjälp av en surrogatprocess utomlands, och vi vet hur svår navigerat det är att jämföra länder, kliniker och priser, men även hur tidsödande och svårt det är att hitta tillförlitliga svar. Surrogacy Sweden  hjälper er hitta de bästa alternativen, inom ramen för er budget.


Vi ni sedan starta en process så tecknar ni supportavtal med oss och vi hjälper er att starta en surrogatprocessen i Ukraina, Georgien, Mexico, Tjeckien eller USA, där vi har etablerade samarbete med utvalda kliniker och agenturer. Men vi kan även konsultera er kring möjligheter och lagstiftning i övriga länder.


Flera av sambarbetspartnerna har våra medarbetare personlig erfarenhet av antingen att genomgått processen via dem eller att vi besökt dom på plats och fått en bra känsla för verksamheten. För oss är det viktigt att ha god kännedom om de möjligheter som vi föreslår.


Många kvinnor har fungerande äggstockar och kan producera ägg, då kan surrogat med egna ägg vara ett alternativ. Tyvärr minskar äggkvaliteten med åldern och förutsättningarna att lyckas med egna ägg minskar med åldern. Den flesta statistiken bryts vid 35 års ålder, dvs. man jämför resultaten med egna ägg under och över 35 år. Därför är det viktigt att rådgöra med en läkare kring dina förutsättningar med egna ägg. Många hetrosexuella par är därför också i behov av äggdonation. Klinikerna har har databaser att ta del av för att hitta rätt äggdonator för er. Vissa kliniker erbjuder exklusiv sökning av äggdontorer med specifika önskemål från IP. Är du född utan livmoder måste du dessutom med hjälp av läkare få hjälp med att förstå din cykel. Vi kan hjälpa er med läkarkontakter. Vissa länder erbjuder även embryodonation och dubbel donation (spermie och ägg).


När ni sedan bestämst er för land, klinik och agentur är det dags för nästa steg i processen att förbereda all dokumentation som krävs för att få starta. Mycket dokumentation ska fram och en del måste även notariseras. Inför er första resa har vi tips och råd om staden ni besöker, så ni slipper lägga för mycket tid på google och kan fokusera på avtal och det medicinska.

 

Väl i landet skrivs avtal med kliniken och med surrogatmodern, vilket sker i samband med första resan. Processen med att matchas med en surrogatmoder skiljer sig från land och klinik. I bland föreslår kliniken, ibland väljer surrogaten och ibland väljer IP. Vissa kliniker kräver en första resa för avtalskrivande, sedan väljs SM och därefter ny resa för äggplock. Medan andra kliniker gör allt vid första resan. Viktigt att sättas sig in i respektive land och kliniks process. Men detta hjälper vi er med.


I vår första konsultation ingår:

 • Allmän beskrivning av processen
 • Legala situationen i Sverige och respektive land
 • Genomgång av möjliga val av länder och kliniker
 • Vad krävs för att starta en process?
 • Skillnad egna ägg och donerade ägg
 • Vad gäller om man har embryo utomlands som ska shippas?
 • Tidplan för en process
 • Generell beskrivning av kostnader kopplat till en process
 • Vad är nästa steg för att starta en process?
 • Tillgång till forum och nätverk
 • Vad som ingår i vår Support


Budget

Vikigt att tänka på inför att starta en process är budgeten. Utöver kostnaden till kliniken så tillkommer massa andra kostnader som man lätt glömmer bort. Nivån och omfattningen på dessa kan man styra mycket själv. Vi erbjuder gå igenom budgetalternativ.


Familjekonstellation

Är ni ett hetrosexuellt par, homosexuellt par eller ensamstående. Gifta eller ogifta är möjligheterna till val av land olika. Vilka länder som är aktuella kan ändras beroende på länders lagstiftning. Vi går igenom vilka alternativ som passar er.


Medicinska aspekter

Beroende på er orsak till att enda vägen till föräldraskap är med hjälp av en värdmoder, har ni alla olika behov av medicinska aspekter. Har du förlorat din livmoder men har äggstockar kvar. Behöver ni äggdontor eller spermadontaor eller både och. Då begränsas också möjligheterna till olika länder, agenturer och kliniker.


Service

Vissa kliniker/agenturer erbjuder all-inclusive lösningar där det mesta ingår som boende och transporter, vilket kan vara oerhört skönt att ha allting fixat och klart. Vissa agenturer erbjuder även garantipaket vid användandet av donerade ägg.


Val av klinik

Enklaste sättet att hitta rätt klinik är att gå via en agentur. Men det utesluter inte att man själv ändå måste göra research. Vad har de för track record, rykte, vilken kvalitet har det medicinska, vilket bb använder det, har de neonatalavdelning, hur är upplägget för surrogatmödrarna etc etc. Sen finns det internationella som svenska agenturer. Det är en djungel med möjligheter och här kan det vara bra med vägledning. Här finns vi, för att ge information om olika kliniker/agenturer som vi har samarbeten med.


Kliniken och BB

Viktig att förstå klinikens success rate, vilken vård som erbjuds till värdmodern under graviditeten. Men även kvaliteten på vården vid födsel.