Surrogatmödraskap i USA

USA

LAGEN

I USA regleras surrogatmödraskap på delstatsnivå där idag ett tiotal delstater tillåter  surrogatarrangemang. Dessutom finns ytterligare ett tiotal delstater som räknas som surrogatvänliga men där lagstiftningen inte fullt ut är anpassad för surrogat.

För att skynda på den legala processen kan man i många delstater få en så kallad "Pre-birth order"och då snabbare få komma hem till Norden. Dock bör man räkna med att processen tar allt från en till tre, fyra månader.


Alla barn som föds i USA får automatiskt ett amerikanskt pass. USA är öppet för alla (både ensamstående, homosexuella- likväl som heterosexuella par) och är det land i världen som idag har säkrast och mest tillförlitlig lagstiftning inom området.  Dessutom håller IVF-klinikerna i USA dokumenterat hög kvalitet och har höga successe rate. Nackdelen med USA är att det är många parter inblandade (jurister, klinker, agenturer) samt att resorna från Norden till USA är dyra vilket gör att prislappen oftast blir högre än i andra länder.


PRISER

De nedan är exempel, det kan tillkomma kostnader, men alla är transpanta med prislistor och vad som ingår ochinte ingår. Boka gratis konsultation så beskriver vi era olika möjliga alterantiv. Men även hjälper till att ni inte jämför äpplen med päron.


Priserna i USA är från $105 000 till $125 000 till att börja med. Därtill kan kostnader tillkomma som sjukhusvistelse, försäkringar och jurist. USA är det land som är svårast att budgetera för en process. detta beror på att priserna beror på vilken av alla 400 agenturer ni går via. Vilka IVF-kliniker de samarbetar med. Men även vilken ersättning som just er surrogat vill ha. Därtill är det stor variation på försäkringskostnaden. Priset beror också på era specifika önskemål och förutsättningar. Tex ersättning till surrogatmodern är ca $25 000-$50 000.


Boka gratis konsultation så beskriver vi era olika möjliga alterantiv.
KONTAKTA OSS


Vi svarar alltid på mail inom 24 timmar

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved

Vi hjälper er starta och genomföra en surrogatprocessObereoende - Transparans - Engagemang